Kindermuseum Curaçao voor alle kinderen

Leren door ontdekken

In het Kindermuseum Curaçao leren kinderen vooral door lekker te spelen. Het hele museum is dan ook ingericht op kinderen en kent een prikkelende omgeving waarin hun natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit wordt gestimuleerd. In het museum bevinden zich diverse interactieve tentoonstellingsruimtes zogeheten ‘exhibit rooms’. Eén ruimte is door Stinafo ingericht.

Het begin

Het Children’s Museum Curaçao is een initiatief van Esther de Sola en Jora de Jong. Na bezoeken aan kindermusea in het buitenland zagen zij de potentie voor een kindermuseum op Curaçao. Een persoonlijke behoefte aan meer uitdagende activiteiten op het eiland voor hun eigen kinderen groeide uit tot een hoger doel: de deuren openen naar een andere manier van leren voor alle kinderen van Curaçao door verbeelding, ontdekking en spelend leren.

 

Toegankelijk voor alle kinderen

 

 

Stinafo is de samenwerking met het Kindermuseum aangegaan om het een museum voor alle kinderen van het eiland toegankelijk te maken.

 

 

Het museum is een kindvriendelijke plek waar alle zintuigen aan het werk gezet worden en kinderen vooral door te doen ontdekken, geïnteresseerd raken en zich verbonden voelen met de wereld waarin zij leven. Zij worden aangemoedigd om objecten aan te raken, dingen aan te passen en hun eigen dingen te creëren. Het Kindermuseum Curaçao is een leerzame speelwereld en ontdekkingsreis voor jonge gezinnen met kinderen van 1 tot 8 jaar oud.

Voor Stinafo was het belangrijk dat dit unieke en enige Kindermuseum op het eiland ook toegankelijk en aantrekkelijk zou zijn voor gezinnen met kinderen met een handicap of chronische ziekte. Investeren in sociale inclusie is zeer belangrijk om verschillen op het eiland kleiner te maken. Ieder individu maakt deel uit van de gemeenschap en moet zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van de welzijns- en gezondheidsvoorzieningen in de gemeenschap. 

 

Impressies uit het museum

 

 

 

Wil je dit soort mooie initiatieven ondersteunen?

Met een gift zorg je ervoor dat ook kinderen met een beperking of chronische ziekte leuke en leerzame dingen te doen hebben. 

 

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate