Impressie Stinafo Familiedag 2018

Spannende attracties. Maffe goochelaars. Mooi weer. En vooral: veel blije gezichten!

  
vrijwilliger Frans is tevreden

Het was de eerste keer dat Stinafo een familiedag organiseerde. Dus we vonden het maar wat spannend met z’n allen: zou het lukken? Was alles goed georganiseerd? We hebben ons voor niks zorgen gemaakt: jullie zeiden massaal en spontaan tegen ons (de mensen in de groene hesjes): wat een fantastische dag! Lees hier een kort verslag van de dag.

"Speciaal voor gezinnen met kinderen met een chronische ziekte of beperking organiseerde Stinafo een dagje onbezorgd genieten in Duinrell in Wassenaar."

Al voor negenen stonden er ouders en kinderen op de stoep van Duinrell. Om even te wennen samen met de kinderen, en ook alvast wat goocheltrucs te leren. Want de goochelaars, die waren er ook vroeg bij. De stemming zat er dus meteen goed in toen het park om negen uur open ging.

 

Drie attracties waren speciaal voor Stinafo een uur eerder opengesteld, zodat die alvast geprobeerd konden worden (het park ging officieel om 10u open). En veel mensen vonden het prettig in alle rust het park alvast te verkennen en wijs te worden uit de plattegrond met alle attracties.

 

Op het Stinafo Horecaplein konden de ouders koffiedrinken en kregen de kinderen frisdrank. De enorme (en heerlijke) verse koeken vonden een dankbaar publiek. Tijdens de koffie was er een welkomstwoordje van Vanessa van Stinafo en een tovertruc van Magic Care.

Opening door Vanessa

Daarna ging iedereen zelf het park in, op zoek naar de leukste, spannendste, gekste en natste attracties.


Dankzij de groene bandjes die iedereen bij de ingang had gekregen, konden we goed zien wie er ‘bij ons hoorden’. En dankzij de groene hesjes die de vrijwilligers aan hadden, kon iedereen ons ook makkelijk vinden voor vragen, en voor hulp bij het betreden van de attracties via de speciale rolstoelingangen. 

De lunch was ook weer op het Stinafo Horecaplein. Er vormde zich een lange rij voor de patatkraam, maar het was prachtig weer en 

 

de patat was zo goed, dat het wachten de moeite waard was. En het was gezellig in de rij, met veel enthousiaste bezoekers en kinderen die over hun ervaringen vertelden.

Het leverde ook mooie plaatjes op: al die kinderen en hun ouders op picknickbanken en in rolstoelen op het groene zonovergoten gras. 


En ook tijdens de lunch viel te genieten van magische optredens, zoals van ‘het paarse meisje’, die de kinderen ademloos meevoerde in een sprookjesachtige wereld. Geheel volgens het thema van de Stinafo Familiedag: Beleef de Magie.

"Goochelaars van Magic Care entertainen de kinderen"

Magic Show

Vervolgens was er de Stinafo Magic Show in het zomertheater. Die liep een beetje uit, maar de kinderen bleven wonderbaarlijk stil en met open mond kijken naar alles wat er op het podium gebeurde: een slapstick-act, ballonnenmagie, een jonge illusionist én uitleg hoe je zelf goocheltrucs kunt doen met het goocheldoosje dat alle kinderen mee naar huis kregen in de goodiebag na afloop.

Beleef de magie

Nog even genieten of lekker naar huis

Sommige mensen bleven daarna nog in het park tot sluitingstijd, anderen zagen aan hun kinderen wel dat het erop zat: het was een mooie dag geweest met elkaar! Of zoals één van de ouders het zo mooi verwoordde: ‘Gelukkig met haar goodiebag vol goocheltrucs en het door haar zo gewilde magische toverstafje, begon mijn dochter in de auto meteen met goochelen. Met het knuffelaapje van Stinafo op haar schouder. Een terecht magische dag die ons weer vernieuwde energie en kracht geeft.”

Mede door de louter positieve en enthousiaste reacties willen we het volgend jaar wederom een familiedag organiseren.

 


Aftermovie Stinafo Familiedag 2018

Persoonlijke ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van de mensen die erbij waren? Of even nader kennis maken met enkele gezinnen die de Stinafo Familiedag bezochten?

Bekijk dan de portretten die Stinafo van bezoekers en vrijwilligers maakte. 

Portretten

Help jij mee om de volgende Stinafo Familiedag mogelijk te maken?

 

Volgend jaar willen we graag een nieuwe editie van de Stinafo Familiedag organiseren. Dan gunnen we gezinnen met een kind met een beperking of chronische ziekte weer een onbezorgde dag met elkaar. Help jij ook mee met een donatie voor de familiedag? Super, alvast bedankt!