Festival Gaaf

Steun dit project met een donatie

Stinafo en KOO ontvingen op 14 juni 2019 een oorkonde als 1 van de 10 gelukkige genomineerden voor de Onbeperkt070 prijs. De Onbeperkt070 prijs is een prijs voor het beste initiatief of idee om toegankelijkheid, inclusie en positieve beeldvorming te stimuleren. De prijsuitreiking is een initiatief van de Gemeente Den Haag en Voorall. We ontvingen de nominatie voor het project Droomweg/Festival GAAF omdat het hele project zoveel positieve invloed op kinderen met een beperking heeft. Een geldprijs hebben we helaas niet gewonnen, maar we zijn trots op deze nominatie! 

"Wat fantastisch! We zijn helemaal trots op onze kleinzoon. En wat geweldig dat zo’n initiatief bestaat!" - Opa en oma

Wat is festival GAAF?

Den Haag & directe omgeving barst van het talent. Voor al dat grootstedelijke creatieve geweld zijn allerlei podia waar die talenten breed geëtaleerd kunnen worden. Toch is er een doelgroep die je daar nauwelijks ziet, maar ook een podium verdient. Dat zijn de kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking! Om deze groep ook een serieus en compleet podium te geven waarop zij hun talenten voor het voetlicht kunnen brengen hebben Stinafo en KOO samen Festival GAAF in het leven geroepen.

Editie 2019

Iedereen een talent

Iedereen heeft een talent, een passie of bijvoorbeeld een droom om eens te stralen op het podium als een echte artiest. Tijdens GAAF kunnen leerlingen uit het speciaal onderwijs hun talenten vertonen in een heus theater. Zingen, acteren, dansen of het tentoonstellen van een eigen kunstwerk, het mag allemaal!

In een echt theater

Het unieke kunstfestival vond weer plaats in theater De Vaillant in Den Haag. Leerlingen van twee Haagse scholen in het speciaal basisonderwijs kregen de kans om wekelijks een les te volgen in een kunstvorm naar keuze. Als afsluiter van deze lessenreeks presenteerden de leerlingen zich dus op een echt podium tijdens Festival GAAF. De presentaties werden afgewisseld met acts van professionele podiumkunstenaars.

Steun nodig

Festival GAAF komt voort uit een samenwerking tussen KOO en Stinafo. Het is bedoeld om kinderen met een beperking ook de kans te geven om hun talenten te kunnen ontplooien. Om het festival in de toekomst mogelijk te maken is financiële ondersteuning noodzakelijk.

Geef jij ze de kans om een artiest te worden?

“Wat een mooi initiatief! Op het speciaal onderwijs worden niet veel naschoolse activiteiten georganiseerd. Meestal is het een budgettaire kwestie, maar ook organisatorisch is het iets lastiger omdat veel kinderen met busjes worden opgehaald. Daardoor komen weinig kinderen in aanraking met dit soort activiteiten. Dus ik ben heel blij met Droomweg en dit festival! Fijn dat er organisaties en fondsen zijn die dit stimuleren” (een blije moeder)  

 

 

Doneer nu

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate