Kiloknallers

8-delige documentaire

De Nederlandse publieke omroep (NPO) heeft de documentaire Kiloknallers ingezonden voor de Rockie Awards van het BANFF World Media Festival in Canada. De 8-delige documentaire werd mede mogelijk gemaakt door Stinafo en trok bijna 2 miljoen kijkers.

Hoe is het om als kind te zwaar te zijn?

Je hoort het overal in het nieuws: we worden te dik. En iedereen denkt te weten wat we eraan moeten doen. Maar hoe is het nou écht om te zwaar te zijn? De documentaire Kiloknallers dook in het leven van vijf kinderen tussen 10 en 12 jaar met obesitas. Lieke, Naomi, Nick, Mathilde en Mohamed lieten een jaar lang op soms aangrijpende wijze hun leven zien, inclusief hun worstelingen en overwinningen, hun zoektocht naar de feiten en de fabels en hun gevecht tegen de vooroordelen. Ze hebben keihard geknokt, gezweet, gesport, gelachen en gehuild.

Kiloknallers werd door VPRO/ZAPP in 2017 in 8 delen uitgezonden en herhaald. 

In januari 2018 volgde de Kiloknallers marathon. Iedere week verscheen er ook een kookvideo, waarin de kinderen hun favoriete gerecht op een ‘healthy’ manier maakten.

Alle afleveringen, interviews, kookvideo's en meer zijn gewoon terug te kijken.

Video's en afleveringen bekijken

Leuke Kookvideos

Strijd tegen obesitas

Het aantal kinderen met (ernstig) overgewicht stijgt hard, met name in de jongste leeftijdsgroepen. Eén op de zeven kinderen van twee tot zes jaar is te zwaar. In totaal telt Nederland 450.000 kinderen met overgewicht en ruim 60.000 met obesitas. Stinafo zet zich daarom in om kinderen te stimuleren gezonder te leven door hen en hun ouders voor te lichten en om deze kinderen beter in hun ‘vel’ te laten zitten.

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate