e-motion rolstoel voor Lydia

Lydia is net veertien geworden. Ze heeft een progressieve spierziekte. Tot haar zesde kon ze nog meekomen op een gewone school. Ook al was ze wel snel moe en viel ze snel. Maar daarna ging ze hard achteruit in haar motoriek. Ze kon steeds moeilijker staan en lopen en moest overstappen naar een mytylschool.

Sinds een jaar kan Lydia helemaal niet meer staan en lopen

Sinds een jaar kan Lydia helemaal niet meer staan en lopen. Ze wordt thuis en op school met de tillift getild. Ze beweegt zich voort in een elektrische rolstoel. Maar omdat ze niet meer loopt en staat en de hele dag in de rolstoel zit, gaat haar arm-handfunctie achteruit. Ze heeft ook veel last van spier-samentrekkingen in armen, benen en voeten, ’s nachts draagt ze daarom een spalk. 

Als ze niet meer beweegt zullen die samentrekkingen erger worden en komen haar handen, armen, benen en voeten krom te staan. Voorheen gingen haar ouders nog wel eens fietsen, waar Lydia erg van genoot, maar dat kan niet meer omdat Lydia na een paar minuten al rugpijn krijgt.

Daarom was de hoop van Lydia en haar ouders gevestigd op een handbewogen rolstoel met elektrische hulpmotor (e-motion wielen). Daarmee kan ze zich zelfstandig voortbewegen. Maar het belangrijkste is dat ze zo meer actief in beweging kan en moet blijven.

Een dergelijke rolstoel is erg duur. Gelukkig voor Lydia kon Stinafo samen met enkele andere fondsen de nodige financiën bij elkaar krijgen! Veel plezier ermee Lydia, en we hopen dat de rolstoel je helpt om zelfredzamer te zijn, thuis, bij vrienden en op school!

Geïnspireerd?

Help andere kinderen zoals Lydia zodat zij zoveel mogelijk zelfstandig kunnen zijn en hun vrijheid kunnen behouden!

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate