Rap voor z'n Raap

je ontwikkelen via muziek

Op 27 mei 2019 vond de lustrumeditie van ‘Rap voor z’n Raap’ plaats in Theater Dakota in Den Haag. Dit is het afsluitende evenement van een bijzonder muziekproject voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Het is een samenwerking tussen Stinafo en KOO, de organisatie voor kunstonderwijs in Den Haag. Muziek is er voor iedereen, jong en oud, met en zonder beperking. Het is een prachtig middel om mensen te verbinden. Met dit project worden de leerlingen gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met muziek en te kijken waar hun talenten liggen.

"Het doel van het project is dat de kinderen zelf actief muziek kunnen maken en daarmee ervaren dat verschillende muziekstijlen elkaar beïnvloeden."

Muziek workshops


Onder leiding van gespecialiseerde docenten van KOO werden op 10 scholen voor speciaal onderwijs aan circa 150 leerlingen vier muziek workshops gegeven waarin ze leerden om muziek te maken, teksten te schrijven en te rappen.

Eigen videoclip

Als kers op de taart kunnen de kinderen een eigen videoclip maken! Tijdens het slotfestijn worden alle videoclips gepresenteerd en als klap op de vuurpijl ontvangen alle kinderen persoonlijke certificaten van deelname en een USB-stick met hun eigen videoclip. 

Impressie van vorige edities

Het Residentie Orkest bewijst dat klassiek en rap prima samen kunnen.

De leerlingen luisteren en bekijken enthousiast hun eigen videoclips

Vanessa maakt de enerverende dag compleet met een goodiebag

Help jij ook mee?

Muziek luisteren is al heerlijk. Maar muziek maken is helemaal bijzonder. Het is een uiterst leerzaam en effectief middel om kinderen met een verstandelijke beperking te stimuleren en zich te ontwikkelen. 

Help jij ons mee deze kinderen te laten beleven wat muziek kan doen?

Doneer nu

Andere belangrijke thema's

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate