Rap voor z'n Raap

HELP MET EEN DONATIE

Op maandag 9 april 2018 vond de 4de editie van het slotfestijn van ‘Rap voor z’n Raap’ plaats, een samenwerkingsproject tussen Stichting Nationaal Fonds het gehandicapte kind en KOO, een culturele organisatie voor kunstonderwijs in Den Haag.

Kennismaken met muziek

Het doel van het project is dat de kinderen zelf actief muziek kunnen maken en daarmee ervaren dat verschillende muziekstijlen (klassieke, wereld- en popmuziek) elkaar kunnen beïnvloeden.
Onder leiding van gespecialiseerde docenten van KOO werden op 10 scholen voor speciaal onderwijs aan circa 150 leerlingen vier muziek workshops gegeven waarin ze leerde om muziek te maken, teksten te schrijven en rappen.

Videoclip

Als kers op de taart konden de kinderen een eigen videoclip maken! Tijdens het slotfestijn zijn alle videoclips vertoond en hebben musici van het Residentie Orkest live laten horen dat pop en klassieke muziek nauw verbonden zijn aan elkaar. Als klap op de vuurpijl hebben alle kinderen persoonlijke certificaten ontvangen en een USB-stick met hun eigen videoclip.

Groot succes

Stinafo en KOO zijn ontzettend blij dat dit project voor de 4de keer op rij een groot succes was. Muziek kan een hele bijzondere invloed hebben op onze emoties en dat geldt al helemaal voor kinderen met een beperking.

In beeld

Het Residentie Orkest bewijst dat klassiek en rap prima samen kunnen.

De leerlingen luisteren en bekijken enthousiast hun eigen videoclips

Vanessa maakt de enerverende dag compleet met een goodiebag

Help jij ook mee?

Geniet jij regelmatig van muziek? In de auto, thuis op de bank of bij een concert van je favoriete artiest? Sta je het liefst zingend onder de douche? Laat een kind met een beperking dan ook eens ervaren wat jij ervaart door de Rap voor z'n Raap workshops te steunen.

Help jij ons mee deze kinderen te laten beleven wat muziek kan doen?

Doneer nu

Onze andere actuele projecten

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate