Kruimeltjes schaaksimultaan

Jouw kans om te schaken tegen een wereldkampioene

 

  Enkele kids hebben het gedurfd om het op te nemen tegen Tea Lanchava? Zij is schaakgrootmeester en was in haar jeugd enkele malen wereldkampioene. In 2012 was zij nog Nederlands kampioene. Op 23 september speelde zij tegen een hele groep deelnemers tegelijk! De schaaksimultaan is een fundraiser voor stichting Kruimeltje. Stinafo stelde enkele plekken beschikbaar voor kinderen met een beperking.

Voor wie

Kruimeltjes Simultaan is onderdeel van de denksportdag R’dam-N, open voor iedereen die graag wil (leren) schaken, dammen, Tric Trac, Square4chess en Mahjongen. De hele kerk is die middag het toneel geweest van jongeren en ouderen, met en zonder beperking, die plezier en uitdaging beleven aan denksport.

Waar & Wanneer

Deze eerste editie van Kruimeltje’s Schaaksimultaan vond plaats tijdens de Denksportdag in de Familiekerk op 23 september. Gezien de enthousiaste reacties en de mooie dag die dit opleverde lijkt het een kwestie van tijd voordat er weer een nieuwe dag georganiseerd wordt.

Kosten

De schaaksimultaan is een fundraiser voor stichting Kruimeltje. Wat stichting Kruimeltje doet en voor wie kun je hieronder lezen. De kosten voor deelname aan de schaaksimultaan bedragen derhalve €150,-. Stinafo reserveerde enkele stoeltjes en nam de deelnamekosten voor haar rekening voor een aantal kinderen met een beperking.

Stichting Kruimeltje

Stichting Kruimeltje ondersteunt zorg-intensieve kinderen en jongvolwassenen die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben. Het doel van de stichting is om deze kinderen en hun gezin meer kwaliteit van leven te geven en daarnaast ook hun zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten. Stichting Kruimeltje bestaat sinds eind 2016 en heeft haar naamgenoot Kruimeltje als grote voorbeeld. Dit Rotterdamse straatjongetje uit het boek van Chris Abkoude had - ondanks alle tegenslag - levenslust, humor en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Familiekerk

De Familiekerk wordt volledig gerestaureerd en krijgt een nieuwe sociale maatschappelijke bestemming: Een kindergezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind. Stichting Kruimeltje heeft als één van haar eerste projecten zich tot doel gesteld de kindvriendelijke inrichting van alle kinderkamers van het toekomstig Kindergezondheidscentrum bij elkaar te kruimelen!

Meer informatie

Sportdag

Zo zal in de Familiekerk op vrijdag 22 september a.s. een feestelijke sportdag gehouden worden voor de kinderen van drie instellingen: de reguliere Basisschool Imelda, de Chr. Speciaal Basisonderwijs Bergkristal en Medisch Kindzorg Instelling CityKids. Samen optrekken met én zonder beperking, ziek of gezond, samen met vele ouders, leraren, medewerkers en vrijwilligers van Stichting Present, een mooie sportieve dag beleven in een bijzondere omgeving. Om 9.00 uur zal de feestelijke opening plaatsvinden, 250 kinderen zullen die dag met elkaar optrekken. Zelfs voor poffertjes wordt gezorgd!