Therapeutisch paardrijden

HELP MET EEN DONATIE

Paardrijden heeft voor kinderen met een handicap vaak een therapeutische werking. Zowel geestelijk als lichamelijk helpt het hen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en bij de ontwikkeling van hun motoriek. Het komt regelmatig voor dat deze kinderen op advies van hun arts gaan paardrijden. Dit wordt echter niet gedekt door de verzekering. Stinafo springt graag bij wanneer de ouders dit niet zelf kunnen betalen.

Ontwikkeling

Paardrijden heeft voor veel kinderen met een handicap een therapeutische werking, zowel lichamelijk als emotioneel. Op aanraden van hun arts ontwikkelen ze op deze manier hun motoriek en emotionele ontwikkeling.

Vermindering van klachten

Paardrijden helpt bij de ontwikkeling van gehandicapte kinderen, en vermindert vaak ook lichamelijke klachten aanzienlijk. Sara, een meisje van 12 met een verstandelijke beperking die bovendien blind is en regelmatig last heeft van epileptische en astmatische aanvallen, heeft bijvoorbeeld veel minder klachten sinds ze begon met het paardrijden. Geweldig toch?

Financieel

Veel ouders van kinderen met een handicap krijgen veel extra zorgkosten voor hun kiezen die niet door de overheid of ziektekostenverzekering worden gedekt. Stinafo springt graag bij als een kind nergens anders meer terecht kan met een hulpvraag. Zo vormen we samen met jou een onmisbaar vangnet voor de kinderen.

 

Doneer onderaan deze pagina.

Help jij ook mee?

Help jij mee om kinderen met een handicap te laten paardrijden om zo hun klachten te verminderen en hun motoriek te ontwikkelen?

>

Doneer nu

Onze andere actuele projecten

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate