Duimpjes omhoog bij Ian

en een blije dankbare moeder

 

Dit is Ian. Hij is 13 jaar en wil dolgraag automonteur worden. Een gezonde jongen met een gezonde ambitie, niks aan de hand zo lijkt het. Dat is er ook niet, maar Ian heeft wel een klein 'rugzakje'. Hij heeft toch wat leer- en gedragsproblemen waardoor hij niet tot zijn recht komt in een reguliere schoolsetting. In de praktijk heeft hij meer aandacht en begeleiding nodig dan andere kinderen om zijn dromen na te kunnen jagen. 

 

 

Ian kan naar school

Dankbare moeder

De moeder van Ian schreef het volgende:

"Beste donateurs van Stinafo,

In deze brief wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor jullie gift aan Stinafo. Dankzij jullie gift is het voor ons mogelijk gemaakt dat mijn zoon Ian naar de voor hem geschikte school kon gaan. Mijn zoon heeft ADHD en een zeer dysharmonisch intelligentie profiel. Dit maakt dat hij leerstof zeer moeilijk tot zich kan nemen. Hij is onderzocht door een neuropsycholoog, welke aangaf dat Ian een zeer sociale en gevoelige jongen is, die altijd moeite zal blijven ondervinden in het opnemen van stof. Hij gaf ons het advies voor Ian een goede school te vinden waar hij op de juiste wijze geholpen kon worden door doorgewinterde leerkrachten die gewend zijn met kinderen met een “rugzakje” te werken.

Het Edudelta college in Middelharnis sloot daarin voor Ian perfect aan. De school heeft veel ervaring met kinderen zoals Ian en daarbij komt dat het Edudelta een groot aanbod heeft in praktische vakken. Gelukkig was ook Ian bij het bezoeken van de school gelijk ontzettend enthousiast, zo enthousiast dat hij geen enkele andere school meer wilde bezoeken. 

Nu is het zo dat wij in Zuid-Beijerland wonen en de is school in Middelharnis, niet echt naast de deur. Het abonnement kon ik niet betalen, dus menig slapeloze nacht volgde. Tot ik hoorde van deze stichting. Vlak voor de vakantie kregen wij bericht dat Stinafo het abonnement ging vergoeden, wat een opluchting.

Ian is nu twee weken op deze school, hij heeft het er ontzettend naar zijn zin. Ze zijn gelijk begonnen met kanjertraining. Dit omdat kinderen die daar naar school gaan, door het achterblijven op school en het “anders” zijn vaak een laag zelfbeeld hebben(dit is bij Ian ook het geval). Ik zie mijn zoon helemaal opfleuren en komt met mooie verhalen thuis, dat hij met techniek gewoon de beste van de klas is. Deze stap is zo goed voor zijn zelfvertrouwen.

Het moge duidelijk zijn dat hier een zeer dankbare moeder spreekt."

Geïnspireerd?

Help andere kinderen zoals Ian die door slechte regelgeving de aansluiting dreigen te missen. Zonder vervoer geen school, sport, hobby's of familiebezoekjes.

 

  • ANBI
  • Centraal Bureau Fondsenwerving
  • Vriendenloterij
  • helpfreely
  • whydonate